Vijesti / Novosti

Podrška „Crnim labudovima“: Potpisan ugovor za završetak izgradnje spomen-obilježja i muzeja sobe

Objavljeno: 03.06.2022. u 11:57

Federalni ministar raseljenih osoba  i izbjeglica Edin Ramić i predsjednik Udruženja boraca „Crni labudovi“ Avdo Subašić, potpisali su ugovor o podršci za završetak izgradnje centralnog spomen – obilježja i muzeja sobe za 79 šehida, pripadnika ove elitne jedinice iz 36 bosanskohercegovačkih općina i gradova. 

„Ministarstvo je od samog početka izgradnje davalo podršku za izgradnju spomen – obilježja. Došli smo do zadnje četvrte faze kada se izgradnja privodi kraju i kada je podrška i najpotrebnija kako bi cijeli kompleks dobio konačan izgled i svoju funkciju. Radi se o kompleksu koji je posvećen članovima naše jedinice „Crni labudovi“, a koji su položili živote za našu domovinu. Zahvaljujem se ministru Ramiću koji je prepoznao našu potrebu, a mi ćemo nastaviti čuvati sjećanja na najbolje sinove naše domovine“, kazao je Avdo Subašić, predsjednik Udruženja „Crni labudovi“

Ministra Ramića su predstavnici Udruženja upoznali o dinamici izgradnje kompleksa i aktivnostima koje se provode u sklopu muzej sobe.

„Poznata nam je ratna uloga „Crnih labudova“, ona je, prije svega, bila časna, hrabra i patriotska. U toj borbi je 79 mladih ljudi dalo svoje živote. Neki od njih dolaze iz povratničkih sredina i  stoga je važno da ih čuvamo od zaborava i njihov doprinos moramo isticati zvog generacija koje dolaze“, ističe Ramić.