Vijesti / Novosti

Izetbegović se u Bihaću sastao s gradonačelnikom Šuhretom Fazlićem

Predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović sastao se danas sa gradonačelnikom Bihaća Šuhretom Fazlićem.

Objavljeno: 16.08.2022. u 11:17

Na sastanku je razgovarano o saradnji grada Bihaća sa višim nivoima vlasti u Bosni i Hercegovini, prije svega sa Vladom Federacije BiH.

Kao projekat od posebnog značaja je istaknuta izgradnja aerodroma u Bihaću, za šta je Vlada FBiH u julu ove godine izdvojila 19.700.000 KM, te u prošloj godini 10 miliona KM i još pet miliona KM je predviđeno u narednoj godini.

Zajednički je istaknuto da je izgradnja aerodromu u Bihaću državni projekat koji je u interesu cijele Bosne i Hercegovine, te da je neophodno intezivirati aktivnosti na njegovoj realizaciji.

Drugi kapitalni projekat koji je izdvojen, a koji također finansira Vlada FBiH, je zgradnja brze ceste Bihać – Cazin – Velika Kladuša – Republika Hrvatska u dužini od 47 kilometara. Aktivnosti na realizaciji tog projekta već su započete, a Vlada FBiH je za izradu idejnog projekta ove godine izdvojila 4,4 miliona KM.
Također je razgovarano o Nacionalnom parku Una kao temelju razvoja turizma u ovom dijelu Bosne i Hercegovine, te o izgradnji infrastrukture koja će omogućiti veći priliv turista.

Gradonačelnik Fazlić je istaknuo da je njegova iskrena želja da predsjednik Izetbegović bude izabran za člana Predsjedništva BiH na narednim Općim izborima.