Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović primio je u nastupnu posjetu ambasadora Republike Turske Sadika Babura Girgina.
 
Ambasador Girgin je izrazio zahvalnost i zadovoljstvo prijemom, te naglasio da će u svom mandatu nastaviti raditi na jačanju prijateljskih odnosa Bosne i Hercegovine i Republike Turske.
 
Na sastanku je razgovarano o aktuelnoj epidemiološkoj situaciji u obje države. Ambasador Girgin je upoznao Izetbegovića sa aktivnostima turskih proizvođača na proizvodnji vlastitih vakcina protiv koronavirusa.
 
Istaknuto je da je saradnja Bosne i Hercegovine i Republike Turske na dobrom nivou, ali da postoji značajan prostor za unapređenje ekonomske saradnje. U tom kontekstu je razgovarano i o realizaciji konkretnih projekata u oblastima izgradnje cestovne infrastrukture, proizvodnje energije, poljoprivrede i turizma.

 

Također su iskazana očekivanja o rastu trgovinske razmjene Bosne i Hercegovine i Republike Turske na osnovu seta bilateralnih sporazuma potpisanih između dvije države.