Izetbegović i Zvizdić naglasili su važnost da se u ovim vanrednim okolnostima investicije u Sarajevu i u cijeloj BiH nastavljaju i da ih izvode domaće firme.

"Posebno raduje što će Trebević, Sarajevo i Sarajlije ponovo imati svoj 'vidikovac', noviji, ljepši nego što je bio ranije, rekao je Izetbegović.

"Grad Sarajevo intenzivno vodi radove na izgradnji ovog kultnog mjesta Sarajlija. Nakon što je okončana prva, ušli smo u izgradnju završne faze. Radovi su organizovani u skladu sa trenutnom situacijom“, istakao je gradonačelnik.

Skaka je ovom prilikom podsjetio da je riječ o jednoj od najznačajnijih investicija u okviru projekta revitalizacije Trebevića.

Uz novu žičaru, uz novi Vidikovac, te nove sadržaje poput uređenih šetnica, mini skijaške, sankaške i trim staze, igrališta što je sljedeći korak aktuelne gradske administracije na čelu sa gradonačelnikom Skakom, Trebević će uistinu i biti najveći park prirode dostupan za sve građane Sarajeva i turiste.

Također delegacija je obišla čuvenu Vilu Mandić gdje su u pratnji Edina Numankadića, direktora Olimpijskog muzeja i Senke Ibrišimbegović, direktorice JU Gradski muzeji, pogledali postavljene eksponate u uređenom enterijeru Olimpijskog muzej koji će svoja vrata otvoriti ove godine.

KLIX