U organizaciji Stranke demokratske akcije održani su centralni predizborni skupovi u Gradačcu i Doboj Istoku.Prisutnima su se na skupu u Gradačcu obratili predsjednik OO SDA Gradačac Elvedin Hrnčić, Bego Gutić nosilac liste SDA za Skupštinu TK, Safet Softić nosilac liste SDA za Parlamentarnu skupštinu BiH, Amir Fazlić kandidat za Parlamentarnu Skupštinu BiH i premijer Federacije BiH Fadil Novalić.  Nakon njihovog obraćanja predstavljeni su kandidati SDA Gradačac na svim nivoima vlasti: Bahrudin Ahmetagić, Admir Kavazović, Lejla Dervišević, Jasmina Biberkić, Selma Trakić i Fadil Imširović.

U svom obraćanju Fazlić je objasnio turbulentna vremena koja su iza SDA i iskazao zadovoljstvo onim članovima koji su pristupili stranci nakon što je iz iste otišlo nekoliko pojedinaca zbog kojih je stranka postala jača i moralno vrijednija, te da su u ovoj stranci ostali časni ljudi, zbog kojih SDA pobjeđuje na ovim izborima.

Premijer Novalić je dočekan gromoglasnim aplauzom u svom rodnom Gradačcu gdje su ga pažljivo saslušali i podržali nakon što je iznio činjenice o uspješnosti rada SDA Vlade FBiH koju je predvodio i  Vlade TK za vrijeme kada je poziciju premijera obnašao Bego Gutić.  U navedenom periodu u Gradačac je uloženo mnogo, a građani ove općine najbolje mogu primjetiti i ocijeniti  urađeno, uprkos nasrtajima i propalim pokušajima drugih da postignuti uspjeh SDA prikažu kao njihov vlastiti.

Nakon izdaje koja se dogodila SDA u februaru ove godine,  Bego Gutić je poručio kako će ispraviti nepravdu nanesenu onima koji su zbog dosljednosti i vjernosti SDA bili kažnjeni od aktuelne vlasti. Istu poruku su poslali i kandidati SDA Gradačac koji će se boriti za one koji su radi drugačijih političkih uvjerenja ostali bez posla, prema kojima su se članovi nekih novih političkih pokreta  ponijeli nekorektno, smijenili ih sa jednog na drugo radno mjesto te protiv nekih pokrenuli namontirane sudske procese.

Na skupu održanom u Doboj Istoku članovima i simpatizerima SDA su se obratili: Damir Šišić, Selma Bećirović, Safet Softić, Amir Fazlić, Bego Gutić i Rahim Gadžić.Damir Šišić, kandidat za Skupštinu TK, podsjetio je građane na stanje u Tuzlanskom kantonu iz mjeseca februara 2014. kada je nakon protesta u Tuzli kao premijer bio izabran Gutić sa kojim je na čelu Vlada TK u narednom periodu uspjela oporaviti mnoge potonule domaće firme poput TTU, Aide, čime je podsjetio da je država BiH pod vlašću Stranke demokratske akcije uvijek išla naprijed, dok je sa drugima stagnirala.

Gost iz Gračanice i nosilac liste za Parlament Federacije, Rahim Gadžić je nakon svog obraćanja kako u Gradačcu tako i u Doboj Istoku poručio da nema dileme ko je novi bošnjački član predsjedništva u Bosni i Hercegovini, jer se jasno vidi da je to SDA i njen kandidat Šefik Džaferović.

Softić, Fazlić i Gutić su poručili prisutnima da nema veće snage od ove koju su vidjeli večeras i da je slogan kampanje  „Snaga naroda“ opravdan. Pozvali su građane da svoj glas podrške daju SDA i Šefiku Džaferoviću jer jedino glas za SDA i njenog kandidata za bošnjačkog člana predsjedništva jeste i glas za jedinu nam domovinu, Bosnu i Hercegovinu.

(TIP)