Dana 5.6.2021. godine, organizacija Žene SDA BiH u koordinaciji sa  KO Žene SDA TK i Žene SDA GO Gradačac,  je održana tribina pod nazivom “Žene SDA – aktuelni politički izazovi”.
Tribinu je otvorila Indira Omeragić, povjerenica organizacije Žene SDA Gradačac.

Predavači na tribini su bile predsjednica organizacije Žene SDA BiH Kenela Zuko, kontonalna predsjednica Zumra Begic, te Fahreta Brašnjić, članica Predsjedništa Žene SDA BiH. Tribina je imala za cilj da ukaže na važnost žene u društvu, politici i uopćeno javnom životu.

Sa ove tribine je jasno poslana poruka da su žene spremne da se bore za svoja prava, da su spremne da stoje rame uz rame sa svojim muškim kolegama i odgovore svakom izazovu koji se stavi pred njih.

Predsjednica organizacije Žene SDA BiH  Kenela Zuko, zajedno sa predsjednicom KO Žene SDA TK Zumrom Begić  kao i članicama predsjedništva Žene SDA BiH  je boravila i u radnoj posjeti GO SDA Gračanica, gdje su  zajedno sa predsjednikom GO Gračanica Rahimom Gadžićem,potpredsjednicima i člnicama Žene SDA Gračanica, položili cvijeće na Centralno spomen obilježje šehida, poginulih boraca i civilnih žrtava odbrambenog rata 92-95.

"Odlučne smo u nastavku da radimo još više i predanije. Mislimo da su žene velika snaga SDA i to će se u narednom vremenu i pokazati", kazano je na sastanku.
Posjeta Tuzlanskom kantonu je okončana i radnim sastankom u Živinicama,  sa članicama organizacije Žene SDA Živinice, gdje je razgovarano o planiranim aktivnostim koje će unaprijediti položaj  žena i omogućiti njenu veću vidljivost u društvu.