1. Pozivamo građane da se striktno pridržavaju epidemioloških mjera i uputa kako bi zaštitili svoje zdravlje i zdravlje ljudi oko sebe, jer to je jedini način da se spriječi povratak i širenje koronavirusa sa svim zdravstvenim, ekonomskim i drugim  posljedicama.

2. Ponovo pozivamo Vijeće ministara BiH da u parlamentarnu proceduru hitno uputi prijedlog budžeta Bosne i Hercegovine sa osiguranim sredstvima za održavanje općinskih izbora i saniranje posljedica epidemije koronavirusa.

3. Obzirom da je SDA blagovremeno dostavila službeni prijedlog kandidata  za ministra sigurnosti BIH, pozivamo predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH da hitno  u parlamentarnu proceduru uputi prijedlog za imenovanje prof.dr. Selme Cikotića za ministra sigurnosti, kako bi se omogućilo efikasno funkcionisanje Ministarstva u očekivanom pogoršanju migrantske krize.

4. Pozdravljamo dogovor stranaka o zajedničkim kandidatima za općinskog načelnika u Srebrenici i Velikoj Kladuši, te pozivamo sve ostale probosanske stranke da se pridruže ovoj inicijativi. Istovremeno, pozivamo sve probosanske stranke da dogovor o zajedničkom nastupu za izbore prošire na sve općine u entitetu RS što je u interesu svih povratnika.