Povodom objavljivanja audio snimka vezanog za izbornu skupštinu KO SDA Sarajevo, Kolegij SDA na sjednici održanoj 03.marta 2020.godine utvrdio je i Predsjedništvu SDA predlaže sljedeće zaključke:
1. Najoštrije se osuđuje svaki vid eventualne nezakonitosti i manipulacije vezanih kako za sam sadržaj snimka, tako i za način i motive nastanka i distribucije.
2. Očekujemo od nadležnih organa da utvrde zakonsku odgovornost svih aktera.
3. Političku odgovornost za sve aktere utvrđivat će Predsjedništvo SDA.
4. Kolegij SDA je primio na znanje neopozivu ostavku Asima Sarajlića na poziciju potpredsjednika Stranke i predsjednika i člana Kadrovske komisije SDA.
5. Predsjedništvo SDA će bez odlaganja pokrenuti proceduru utvrđivanja političke odgovornosti svih ostalih aktera ovog slučaja.
Predsjedništvo SDA će zadužiti Etički odbor Stranke koji će postupati kao komisija koja će provesti postupak i predložiti mjere odgovornosti Predsjedništvu Stranke.
6. Izborna komsiija SDA će u skladu sa svojim nadležnostima u najkraćem roku ispitati osnovanost svih prigovora vezanih za regularnost izbornog procesa za Kantonalni izvršni odbor Sarajevo i Predsjedništvu SDA podnijeti izvještaj.