Odluka Emira Hadžihafizbegovića i Senada Hasanspahića da odustanu od kandidature za pozicije ministara u Vladi Kantona Sarajevo predstavlja požrtvovanu  i odgovornu odluku, koja je vođena ciljem da se deblokiraju procesi u KS.

Niko od njih dvojice nije učestvovao u bilo kakvim nečasnim radnjama, niti su krivi za bilo šta. Optužbe i insinuacije, koje se iznose na njihov račun nisu ničim potkrepljene i  predstavljaju špekulacije po principu „šta bi bilo da je bilo“.

Pozivam sve one funkcionere u KS, koji bez ikakvog utemeljenja unaprijed proglašavaju ljude krivim, da dobro preispitaju svoje postupke i da prvo očiste svoje dvorište.

Svi akteri spornog audiosnimka trebaju snositi odgovornost, a u vezi s time su pravosudni i stranački organi već pokrenuli mjere. Međutim, potpuno je nedopustivo da se ovaj slučaj koristi za vršenje harange nad Emirom Hadžihafizbegovićem i njegovom porodicom, kao i nad drugim nedužnim ljudima u svrhu sticanja jeftinih političkih poena.

Emir Hadžihafizbegović je častan čovjek i provjereni patriota, koji je svojim umjetničkim angažmanom dao ogroman doprinos svojoj zemlji i narodu. Ako je i pravio nekad neke greške, to ne dovodi u pitanje činjenicu da je uradio masu dobrih stvari za Bosnu i Hercegovinu, čime se svi trebamo ponositi.