U okviru USAID WHAM Activity u Sarajevu organizovana je konferencija o izazovima s kojima se u poslovanju susreću bh. privrednici.

Cilj projekta USAID WHAM  jeste podsticanje otvaranja novih radnih mjesta u izvozno orijentisanim malim i srednjim preduzećima.

U okviru Panela : Partnerstvo za obrazovanje u zapošljavanju o aktivnostima Općine Konjic na tom planu govorio je načelnik Osman Ćatić, predstavljajući dobru praksu uvezivanja obrazovnog sektora sa potrebama privrede u Konjicu.

Konferencija je bila prilika susreta svih relevantnih predstavnika: privrednika, sistema obrazovanja, udruženja poslodavaca, privrednih komora, zavoda za zapošljavanje, iz cijele BiH, sa zajedničkim stavom da je potreban sistemski pristup u rješavanju problema s kojim se susreće bh. privreda. Kako je naglašeno na konferenciji, jačanje radne snage i pristupa tržištu na taj bi način značilo kvalitetnu proizvodnju prema visokim zahtjevima izvoznog tržišta, ali i ostanak mladih u svojoj zemlji, gdje bi im bio obezbijeđen pristojan životni standard.