Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić, kao i mnogo puta ranije, u javnost je plasirao neistinite tvrdnje koje se odnose na SDA, a sve sa ciljem da skrene pažnju sa brojnih afera koje svakodnevno proizvode kadrovi Trojke u Kantonu Sarajevo.
 
Umjesto odgovora o zloupotrebama sistema javnih nabavki, tajnim ugovorima, stranačkim zapošljavanjima i niza drugih afera Trojkinih kadrova, Nikšić, kao lažni i samoproglašeni borac protiv korupcije, izmišlja priču o „plaćenoj kampanji putem SMS-a“ i „zloupotrebi BH Telecoma“.
 
Nikakve „plaćene kampanje“ niti „zloupotrebe BH Telecoma“ nije bilo.
 
SDA kao najveća i najorganizovanija stranka u BiH za internu komunikaciju sa vlastitim članstvom - a ne za bilo kakvu plaćenu kampanju - koristi sve raspoložive kanale komuniciranja. To podrazumijeva korištenje elektronske pošte, društvenih medija, SMS-ova i besplatnih aplikacija poput Vibera. Korištenje usluge „bulk SMS“ uredno se plaća prema važećem cjenovniku, kao što se plaćaju i ostale telekomunikacione usluge fiksne i mobilne telefonije.

 

Vjerujemo da bi Nikšić bio najzadovoljniji da on lično određuje kako će SDA komunicirati, ili da telekomunikacione usluge ugovara sa M:telom, u srbijanskom vlasništvu, kao što je to radila Vlada Trojke u Kantonu Sarajevo. Na njegovu žalost – ništa od toga se neće desiti.