Svi predsjednici Regionalnih odbora SDA iskazali su punu podršku koaliciji Pokret za državu i ministru Edinu Ramiću, koji ispred SDA rukovodi procesima u koaliciji.

Na sastanku u Centrali , kojem su prisustvovali generalni sekretar Halid Genjac , potpredsjednik SDA Edin Ramić i svi predsjednici regionalnih odbora donesen je jednoglasan zaključak:

"Stojimo čvrsto uz koaliciju Pokret za državu koja je historijski projekat i šansa da se promijeni odnos snaga u RS-u. Stranka demokratske akcije pružila je podršku ovom projektu još od samog početka.

Ministar Ramić je čovjek koji je jedan od najzaslužnijih za formiranje ove probosanske koalicije, dok su drugi zavađali i vrijeđali, on je mirio i ujedinjavao. Gotovo svaki dan svog mandata proveo negdje na terenu uz svoj narod, konkretnim programima realizirao na hiljade projekata koji su ojačali povratničke porodice. "

Dragi prijatelji, članovi, simpatizeri, građani nadamo se da prepoznajete važnost ovog projekta i napore uložene za njegovo ostvarivanje, nažalost, ne možemo sami promijeniti odnos snaga, potrebna je masovna registracija za izbore koja traje do 19. jula, pozivam Vas da se registrujete, da kontaktirate vašu rodbinu i prijatelje u inozemstvu i domovini da svojim glasom razbiju okove i sačuvaju Bosnu i Hercegovinu.