Vijesti / Novosti

SDA Novo Sarajevo poslala snažnu poruku: Iza naših riječi stoje vidljiva djela!

Sinoć u večernjim satima Općinski odbor SDA Novo Sarajevo, u organizaciji Asocijacije mladih SDA Novo Sarajevo održan je skup na Spomen - parku Vraca, na kojem su predstavljeni kandidati sa liste za općinske izbore. Kako je interesovanje bilo veliko, uvaživši sve preporuke CZ nastojali smo sastanak što više skratiti i konkretizovati.

Objavljeno: 21.10.2020. u 16:53

Na sastanku su se obratili sadašnji i budući Načelnik, Nedžad Koldžo, nosilac liste Hazim Bahtanović, Šef izbornog štaba Miralem Šurković i predsjednik Asocijacije mladih SDA Novo Sarajevo.

Iz izlaganja ovih prvaka izvučeno je nekoliko snažnih poruka, od kojih su posebno interesantna programska rješenja kandidata za načelnika Nedžada Koldže, koji će se u koštac sa problemima uhvatiti svojim programskim rješenjem nazvanim "10 + 10", za koje kako navodi, neće podrazumjevati posustajanje u razvoju ove lokalne zajednice. Istakao je svjesnost nad predstojećim periodom, te se na raspolaganje stavio svim ugroženim kategorijama društva za koje će imati poseban senzibilitet.

"Mi imamo kapital koji se zove naš minuli rad koji je od Novog Sarajeva stvorio ono što danas imamo. To ljudi jako dobro znaju, znaju šta je bilo prije nekih petnaestak godina, znaju šta je danas. I to je ono što nama daje puno pravo da, visoko dignuta čela, pred građanima kažemo glasajte za nas, glasajte za Stranku demokratske akcije! mi ne prodajemo maglu, mi ne prodajemo demagogiju, mi se ne bavimo populizmom , mi se bavimo rješavanjem problema naših građana. To smo radili i to ćemo raditi.", naglasio je Koldžo.

Nosilac ove dobro iskonstruisane liste, Hazim Bahtanović koju sačinjava kombinacija iskusnih, te ovih izbora više mlađih snaga, nam je podcrtao da usljed pandemijskih vremena posebnu pažnju treba posvetiti socijalnim rješenjima, kako kategorije mladih, a tako i one treće dobi, kako ne se bi osjećali ugroženima, a posebno napuštenima, te će stoga ističe Bahtanović ovaj tim uključiti sve svoje kapacitete u prevazilaženju potencijalne materijalne, a svakako potom i infrastrukturalne krize.

"Čekaju nas velike obaveze da, čeka nas odgovornost, čeka nas ozbiljnost i čeka nas ono što je najvažnije,ono što je pošteno,rad, red, disciplina, pokazivanje onog što je bilo, šta smo sve uradili i ono što ćete prezentirati šta ćete sve raditi ubuduće" , završava Bahtanović.

Svojim autoritativnim glasom i harizmatičnom pojavom novi, stari član SDA Novog Sarajeva, Miralem Šurković sa funkcije Šefa izbornog štaba čvrstog stava poručio je da je SDA spremnija nego ikada do sad,, jer je sve svoje timove pojačao mladim i vrlo obrazovanim ljudima. Poslao je čvrstu poruku oponentima, a to je "da ne sumnjaju u pobjedu SDA, te da će ona doći zahvaljujući isključivo radom, a ne demagogijom, kojom se upravo oni bave"...