Predsjednik SDA Bakir Izetbegović razgovarao je danas telefonom s predsjednikom Republike Turske Recepom Tayyipom Erdoganom.

Izetbegović je zahvalio Erdoganu što je pokazao interes za njegovo zdravstveno stanje, nakon što je potvrđeno da je pozitivan na korona virus. Informirao ga je da se osjeća dobro i da nema većih tegoba.

Izetbegović je zahvalio Erdoganu i što se dirljivom porukom na društvenim mrežama prisjetio rahmetli Alije Izetbegovića na godišnjicu njegove smrti, čime je još jednom potvrdio koliko cijeni lik i djelo prvog predsjednika Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Dio razgovora je posvećen odnosima Bosne i Hercegovine i Turske, te načinima kako da se oni i u vrijeme pandemije korona virusa nastave unapređivati. O tome će, kako je kazano, biti govora i tokom skorašnjeg susreta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića i predsjednika Erdogana, koji bi trebalo da bude upriličen čim to okolnosti izazvane pandemijom dozvole.

Tokom razgovara o regionalnim odnosima Izetbegović je informirao Erdogana o aktuelnoj situaciji, sa posebnim naglaskom na odnose u trianglu BiH-Srbija-Hrvatska.