Šabanović, koji je inače Mostarac, tvrdi da Konaković svojim savjetima za izbor vlasti pokušava kupiti vrijeme za razmišljanje Bh. bloku jer su "shvatili kolika bi šteta bila ukoliko u srijedu odu u pravcu HDZ-a.

Dodaje još da je upravo Koalicija za Mostar tražila rok od 15 dana pa tek onda izbor gradonačelnika, no da je to Bh. blok odbio.

"Održavanje sjednice u srijedu je termin koji je na sjednici Gradskog vijeća predložio predsjednik Gradskog odbora SDP-a Mostar Arman Zalihić", naveo je Šabanović.

Na Konakovićeve savjete o tome kakav plan SDA treba napraviti prije nego što krene u izbor gradonačelnika Mostara, Šabanović kaže da nema potrebe za dodatnim usaglašavanjem programa stranaka jer je Koalicija do sada prihvatila sve zahtjeve Bh.bloka.

Šabanović, koji je i član GO SDA u Mostaru navodi i da je Bakir Izetbegović sve vrijeme bio uključen u izborni proces u tom gradu kroz podršku Koaliciji.


"Bakir Izetbegović je, istina, dosad bio uključen u izborni proces u Mostaru, ali u jednoj ulozi. U ulozi podrške Gradskom odboru SDA Mostara, ne ulazeći ni u kakve pregovore, dogovore bez stava Mostara", kazao je.

Na kraju je ponovio da mu je drago što je Konaković "shvatio kakve posljedice mogu biti ako se Bh. blok nastavi ponašati po dosadašnjoj mantri" te da se nada da će to prenijeti koalicionim partnerima.

KLIX