Ramić je kazao da se godinama potpisuju zajednički projekti ovog ministarstva i grada Prijedora, prvenstveno u povratničkim sredinama, te da su svi uspješno završeni.

- Svi projekti koje smo zajednički realizovali su poboljšali kvalitet života, prije svega u povratničkim sredinama. Zahvaljujem gradonačelniku i gradskoj upravi na podršci koju pružaju za održivost projekta. Ranije smo potpisali ugovor gdje smo zajednički udružili 100.000 KM u vezi sa određenom kratkoročnom pomoći povratnicima, pored toga danas smo potpisali ugovor sa Islamskom zajednicom za neke njihove infrastrukturne projekte - dodao je Ramić.

Najavio je da će biti nastavljeni projekti u oblasti podrške poljoprivrede i privrede na tom području i podrške studentima.

- Bilo je subvencionisanih doprinosa za određene privredne subjekte sa ovog područja tako da godišnje ulaganje Federalnog ministarstva na području grada Prijedora je oko 700.000 do 800.000 KM zavisno od zahtjeva sa područja grada - rekao je Ramić.

Đaković je naveo da će kroz danas potpisani sporazum biti izgrađeni putevi na području šest naselja u Prijedoru.

- Ovo je subvencionisana izgradnja puteva u kojoj učestvuju Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica Federacije BiH, grad Prijedor i građani. Ukupna vrijednost projekta je oko 500.000 KM, u tome Ministarstvo i grad učestvuju sa po 215.000 KM, a ostali dio novca su prikupili građani – naveo je Đaković.

Istakao je da je riječ o projektima od interesa za građane Prijedora, posebno sa naglaskom na povratnike u taj grad.

Putevi će biti izgrađeni na području Trnopolja, Rizvanovića, Rakovčana, Bišćana, Raškovca i Kozarca.

Đaković se zahvalio ministru Edinu Ramiću i Federalnom ministarstvu sa kojim grad Prijedor dugoročno ima dobru saradnju.

FAKTOR