Novalić je rekao da reformska agenda Vlade FBiH daje dobre rezultate, ali da se njena implementacija odvija u izrazito složenom mehanizmu parlamentarnog usvajanja.

Zbog toga, dodao je, još nije usvojen set fiskalnih zakona koji su trebali smanjiti fiskalno opterećenje za građane i privredu, ali su efekti usvojenih finansijskih zakona, radno-pravnog zakonodavstva te socijalnih zakona stabilizirali ekonomiju i privredu u FBiH.

- Finansijski sistem je funkcionalan, a novim radno-pravnim zakonodavstvom fleksibilizirali smo tržište rada i zaustavili nova utuživanja u javnom sektoru. To je izazvalo rast zaposlenosti i ekonomije, ali najveće zasluge pripadaju vama privrednicima i iskorištenim prilikama, većem izvozu te većoj tražnji na domaćem tržištu - rekao je Novalić.

Predsjednik SDA Zenice Nezir Pivić zahvalio je premijeru Novaliću i zeničkim privrednicima naglasivši da SDA daje punu podršku Vladi FBiH i Vladi Zeničko-dobojskog kantona u provođenju reformi i razvojnih projekata čiji su cilj stvaranje povoljnijeg ambijenta za građane i privredu te ravnomjeran razvoj cjelokupne FBiH.

FENA