Svim građankama i građanima Bosne i Hercegovina u zemlji i inostranstvu upućujem iskrene čestitke povodom 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

Svaki Dan državnosti prilika je da se s dužnim poštovanjem i osjećajem zahvalnosti prisjetimo hrabre generacije bh. patriota koja se suprotstavila fašističkom zlu i istovremeno uspjela da saučuva teritorijalni integritet naše domovine i obnovi njenu državnost.

Princip ravnopravnosti svih naroda i građana, koji je tada uspostavljen na Prvom zasjedanju ZAVNOBIH-a u Mrkonjić Gradu, ostaće trajno opredjeljenje i ključ za funkcioniranje i napredak Bosne i Hercegovine.

I ovog 25. novembra s posebnim pijetetom se trebamo prisjetiti svih bh.patriota koji su u Drugom svjetskom ratu i tokom posljednje agresije položili živote u borbi za Bosnu i Hercegovine i takve principe.

Njihova žrtva treba da nam bude trajni podstrek da nastavimo afirmisati zajedništvo i ravnopravnost, jer je to jedini put za izgradnju demokratske, uspješne i funkcionalne Bosne i Hercegovine, po mjeri svih njenih naroda i građana.