U organizaciji Općinskog odbora SDA Ilijaš u Sportskoj dvorani Ilijaš pred oko 2000 građana, članova, birača, simpatizera održan centralni izborni skup na kojom su predstvaljeni kandidati za sve nivoe vlasti za Opće izbore 2018.

U ulozi domaćina prisutne je pozdravio predsjednik OO SDA Ilijaš i kandidat za Skupštinu Kantona Sarajevo Mahir Dević poručivši da će spoj mladosti i iskustva koji je Ilijaš vodio naprijed i omogućio realizaciju milionskih investicija i projekata, tako i nastaviti te kazao da SDA treba 6000 glasova u Ilijašu kako bi Ilijaš nastavio ispunjavati strateške razvojne ciljeve, te pozvao prisutne da glasaju za Šefika Džaferovića, kandidata SDA za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH. Džaferović nije mogao prisustvovati ilijaškom skupu, ali se javio putem video linka i pozvao građane da izađu na izbore i svoje povjerenje daju SDA.

Prisutnima su se obratili i ostali kandidati iz Ilijaša za predstojeće izbore: Amel dr. Bumbulović, Amar Dovadžija i Almira Ćosić Avdić. Svi su oni pozvali na jedinstvo, izlazak na izbore, kazavši da jaka SDA znači jaku državu BiH.

O važnosti očuvanja bošnjačkog nacinalnog identiteta, svijesti i ponosa, potrebi očuvanja državnog integriteta i suvereniteta, nastavku provedbe pozitivnih reformi govorili su i Sebija Izetbegović, Asim Sarajlić, Emir Hadžihafizbegović i Denis Zvizdić.

Hor Preporod Ilijaš premijerno je predstavio svoj novi spot i pjesmu Bošnjak rađenu po stihovima Muse Ćazima Ćatića.

Centralni skup SDA Ilijaš završen je nastupom Armina Muzaferije i pjesmom “Da te nije Alija” i vatrometom ispred Sportske dvorane Ilijaš.

Ilijas.net