Istovremeno, u obzir nije uopšte uzeta činjenica da je Pravobranilaštvo u 2020. godini pred sudovima ostvarilo 100 postotan uspjeh u parnicama iz radnih odnosa u korist Grada Sarajeva kao tužene stranke.

Ovakav uspjeh je dodatno pohvalan za Pravobranilaštvo Grada Sarajeva jer su radni sporovi po svojoj prirodi u načelu “in favorem laboratoris” odnosno završavaju obično u korist radnika, tako da je ovo izniman uspjeh Pravobranilaštva GS i Sanjina Smajlovića kao pravobranioca koji rukovodi ovom institucijom.

Također, pravobranilac Sanjin Smajlović je informisao Vijećnike da je pravomoćno okončan i postupak u korist Grada Sarajeva koji je bio milionske vrijednosti i bio prijetnja za Budžet Kantona Sarajevo.

Pored preveniranja potencijalne milionske štete, Pravobranilštvo je u izvještajnom periodu u korist budžeta inkasiralo oko 100.000,00 KM dok isplata po presudama na teret Budžeta uopšte nije bilo.

Također u izvještajnom peridou Pravobranioca, ali i u protekle četiri godine, došlo je do značajnog uvećanja vrijednosti imovine Grada Sarajeva kroz izgradnju Trebevičke zičare, objekta Vidikovca, Bistričke stanice i Olimpijskog muzeja.

Sve ovo nije bilo dovoljno za usvajanje Izvještaja. Odluka o neusvajnju Izvještaja Pravobranilaštva Grada Sarajeva je porazna jer je evidentno da se politika direktno umiješala u rad ove pravosudne institucije, a dodatno razočaravajuća odnosno s lošom porukom za mlade stručne osobe budući da je pravobranilac Grada Sarajeva, dobitnik Zlatne značke Univerziteta u Sarajeva sa položenim pravosudnim ispitom u rekordnom vremenu i najmlađi imenovani pravobranilac u BiH.

Da li je ovo “kolegijalni” revanšizam Smajloviću od gradonačelnice Benjamine Karić koja je podsjećamo, Srebrena značka?

Ko obara naše Zlatne značke?

Za koga smo ljudi glasali? Kome smo predali naše najbolje sinove i kćeri, naše ZLATNE ZNAČKE!

Pravobranilac Grada Sarajeva Sanjin Smajlović, iako je podnio detaljan izvještaj GV, bez i jedne profesionalne greške, nije dobio potrebnu većinu. Personalne odluke Vijećnika, nepromišljanje, bez argumenata, osim krajnje nekulturnih komentara poput Amre Zulfikarpašić iz Naše stranke da je Zlatna značka dijete ovog grada, ubačeni element, rezultat su stručnosti i odgoja Vijećnika na čelu s Benjaminom, koja nema mišljenje o Izvještaju Zlatne značke, ali ima o Titovoj slici koju nosa po Vijećnici kao po vlastitoj kući. Ko ponovo ruši naše zlatne značke, morat će objasniti građanima.

Navodno je i gospođa Amra Zulfikarpašić prokomentarisala obaranje izvještaja/Smajlovića riječima: Čije interese on zastupa, jer je on unutrašnji neprijatelj!!!

HAYAT