Vijesti / Novosti

KO SDA TK: Predsjednik Skopljak sa zastupnicima u Skupštini TK u posjeti Srebrenici i Bratuncu

Objavljeno: 30.10.2021. u 20:09

Predsjednik kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije Tuzlanskog kantona Fahrudin Skopljak i zastupnici SDA u Skupštini Tuzlanskog kantona prisustvovali su obilježavanju godišnjice pogibije narodnog heroja, brigadnog generala  i komadanta Prve teočanske brigade Hajrudina Mešića – kapetana Hajre.

Odavanjem počasti, istinskom sinu Bosne i Hercegovine i sjećanjem na njegov hrabri lik i djelo, delegacija Stranke demokratske akcije u Tuzlanskom kantonu pokazuje važnost na očuvanju sjećanja na najzaslužnije branioce naše zemlje, zahvaljujući kojima uživamo mir u slobodnoj i nezavisnoj Bosni i Hercegovini.

U nastavku, zastupnici Stranke demokratske akcije u Skupštini Tuzlanskog kantona, na čelu sa predsjednikom Skopljakom posjetili su gradove u manjem bosanskohercegovačkom entitetu, Srebrenica i Bratunac.

U Srebrenici je održan sastanak u OO SDA Srebrenica, gdje je domaćin bio predsjednik OO Alija Tabaković sa saradnicima. Razgovora je bilo o planu daljih aktivnosti saradnje Tuzlanskog kantona sa Srebrenicom i pitanjima koja će u narednom periodu delegirati zastupnici Skupštine TK kako bi se pomoglo povratnicima u ovaj grad. Upriličena je i posjeta Memorijalnom centru Srebrenica, gdje je odata počast, položeno cvijeće i proučena Fatiha žrtvama genocida.

Nakon Srebrenice, predsjednik Skopljak sa zastupnicima je posjetio Bratunac. Održan je sastanak sa potpredsjednikom manjeg bosanskohercegovačkog entiteta Ramizom Salkićem.

Sa članovima porodica žrtava zločina nad civilima Bratunca proučena je Fatiha i položeno cvijeće na mezarju Veljaci.

Zastupnici su saslušali probleme ove zajednice u Bratuncu, te razmotrili načine poboljšanja saradnje.