Klub SDA: Tvrdnjama da je Vukoja bio najbolji kandidat i da nema veze sa HDZ-om „Trojka“ vrijeđa ogorčene građane
 
Nakon što su svjesno pogazili Ustav i sve relevantne propise kako bi HDZ-u isporučili sudiju Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, stranke „Trojke” pokušavaju lako provjerljivim neistinama skrenuti pažnju sa te činjenice i sakriti se od opravdanih kritika ogorčene javnosti.
 
Povezivanje izbora sudije Ustavnog suda BiH sa potpuno drugačijim procesom izbora sudija u Ustavni sud FBiH i pri tome iznošenje niza neistina samo potvrđuje da „Trojka” nema nijedan valjan argument kojim bi opravdala brutalno pravno-političko nasilje koje su proveli za potrebe imenovanja HDZ-ovog Marina Vukoje u Ustavni sud BiH.
 
Pored ignorisanja činjenice da su različite ovlasti i nadležnosti državnog i entitetskih ustavnih sudova, te da je potpuno različit proces izbora sudija, „Trojka“ je, nabrajajući izabrane kandidate, svjesno propustila spomenuti i bivšeg SDP-ovog ministra koji je u prošlom mandatu izabran za sudiju Ustavnog suda FBiH.
 
Tvrdnjama da je prvorangirani kandidat i da nije blizak HDZ-u BiH, „Trojka“ ne samo da ne može sakriti činjenicu da je Vukoja „prvorangiran“ zahvaljujući glasovima zastupnika HDZ-a i Naroda i pravde, te da je bio kandidat HDZ-a za Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH, već time vrijeđaju inteligenciju građana pred kojima pokušavaju opravdati svoj postupak. 
 
Umjesto laži i jeftinih spinova, „Trojka“ bi trebala javnosti objasniti zašto su na insistiranje HDZ-a pristali na nezakonit izbor Marina Vukoje u Ustavni sud BiH, što je javno priznao zastupnik Naše stranke Damir Nikšić.

 

Također bi konačno trebali objasniti zašto su HDZ-u isporučili JP Autoceste FBiH, Fond za zaštitu okoliša, upravu Razvojne banke FBiH i FERK, te šta još planiraju isporučiti toj stranci u zamjenu za pozicije u vlasti na državnom i entitetskom nivou.