Poslije svega što smo vidjeli u proteklih mjesec, dva dana i na osnovu rezultata i aktivnosti koje imamo u kontinuitetu, mislim da će Stranka demokratske akcije, naravno preko svojih kandidata za nivo Narodne skupštine RS,Parlamentarnu skupštinu BiH i poziciju, predsjednika, odnosno potpredsjednika RS, osvojiti mandate , rekao je na večerašnjoj izbornoj tribini SDA u Kozarskoj Dubici Senad Bratić nosilac liste koalicije Zajedno za BIH za Narodnu skupštinu RS u Izbornoj jedinici jedan.

On je rekao da će time dokazati da su na nivou države BiH najjači bosanskohercegovački politički subjekat , a da je u koaliciji najjača bošnjačka koalicija Zajedno za BiH za Narodnu skupštinu RS.

Mi očekujemo da će naš kandidat Ramiz Salkić potvrditi mandat potpredsjednika Narodne skupštine i da ćemo osvojiti najmanje jedan mandat za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH, rekao je Bratić.

On je dodao da što se tiče njega lično može obećati da će nastaviti u kontinuitetu da radi kao što je radio i protekla dva mandata, da će biti u službi građana bez obzira na nacionalnu pripadnost i vjersku ispovijest.

Bratić je pozvao građane da izađu na izbore, svi do jednoga , i da dobro razmisle ko je šta radio i ko je šta uradio, a ne ko šta priča.

Kandidat SDA za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH Mensur Islamović građanima je večeras poručio da će ,ako bude izabran ,kao i Stranka demokratske akcije u svakom trenutku znati štititi interese, odnosno razumjeti potrebe,probleme i interese bošnjačkog naroda u Republici Srpskoj i iste zastupati u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Kandidat SDA za Narodnu skupštinu Republike Srpske Omer Veladžić je poručio biračima da izađu na izbore 7.oktobra, da glasaju i po svojoj savjesti izberu one ,koji su o njima vodili dovoljno računa do sada , pa će tako i ubuduće.

Mi sada imamo jednog poslanika u Izbornoj jedinici jedan, nadamo se da ćemo to zadržati ,a borimo se za dva , rekao je Veladžić na večerašnjem predizbornom skupu Stranke demokratske akcije u Kozarskoj Dubici.