Večeras su u Fojnici i Kiseljaku održani Centralni predizborni skupovi na kojima su biti predstavljeni kandidati SDA sa područja Srednjobosanskog kantona za sve nivoe vlasti u BiH.

U prepunoj sali hotela Reumal u Fojnici večeras je održan centralni predizborni skup SDA Fojnica na kojem su predstavljeni kandidati SDA SBK za sve nivoe vlasti, a mnogobrojnim posjetiteljima, članovima, simpatizerima stranke u ime domaćina obratio se Salkan Merdžanić, predsjednik OO SDA Fojnica, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva SBK, čovjek koji već godinama uspješno vodi Stranku demokratske akcije Fojnica.

Po završetku centralnog skupa u Fojnici, u prepunoj Sportskoj dvorani u Kiseljaku večeras je održan centralni predizborni skup SDA Kiseljak koji je bio najposjećeniji do sada! Pred skoro dvije hiljade sugrađana, posjetitelja, članova i simpatizera Stranke demokratske akcije, kandidata za sve nivoe vlasti, u svojstvu domaćina prisutnima se obratio Elvedin Mušanović, potpredsjednik KO SDA SBK i kandidat pod rednim brojem 10 za Skupštinu SBK,

„Ako se pitate kako glasati – najprije glasati za našeg Šefika Džaferovića za Predsjedništvo BiH, za čovjeka koji je odlučan, snažan, siguran! Nermin Mandra, aktuelni načelnik Kaknja i nosilac liste za Parlament BiH, a ne smijemo zaboraviti ni našu sugrađanu Adisu Mujić, kandidatkinju pod rednim brojem 9 za Parlament FBiH i svakako dr. Meliku Mahmutbegović, koja je nosilac liste za Parlament FBiH.

Ističući pred mnogobrojnim posjetiteljima o važnosti historijskih izbora koji će u BiH biti održani u nedjelju 07. oktobra, Mušanović je pozvao sugrađane da glasaju za sve kandidate koji su iz udaljenih općina SBK došli na večerašnji skup u Kiseljaku.

„Na listi za Skupštinu SBK nalazi se moja malenkost, ali na ovoj listi vas molim da zaokružite i sve one ljude koji su večeras iz najudaljenijih mjesta došli u Kiseljak kako bi se vama predstavili. Moramo im izraziti zahvalnost, a zahvalnost dugujemo i našem premijeru SBK koji je nosilac liste za Skupštinu SBK“.

Građanima Fojnice i Kiseljaka koji su svojim dolaskom uveličali centralni predizborni skup SDA i prisustvovali predstavljanju kandidata za sve nivoe vlasti, obratio se aktuelni premijer Vlade SBK, nosilac liste za Skupštinu SBK, Tahir Lendo.

Nakon predstavljanja kandidata SDA SBK za Skupštinu SBK, predstavljeni su i kandidati za Parlament FBiH, a okupljenim simpatizerima i članovima obratila se Melika Mahmutbegović, nosilac liste za Parlament FBiH.

Naglašena je važnost izlaska na izbore 07.10., podrške listi SDA, te izbora Šefika Džaferovića za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Na centralnom skupu SDA u Fojnici i Kiseljaku, prisutnima se obratio i Nermin Mandra, nosilac liste za Parlament Bosne i Hercegovine, te Asim Mekić predsjednik KO SDA SBK.

Pored premijera SBK, zamjenika predsjedavajućeg Skupštine SBK, potpredsjednice FBIH, direktora JP BH Pošte, uvažene ulleme, „Zlatnih lljiljana“, večerašnjem skupu prisustvovali su i srebrenički heroji, ratni komadanti Naser Orić i Abudsamed Džozo.

„Mi alternativu nemamo, rezervnu domovinu nećemo, hoćemo da živimo u Kiseljaku i BiH i za to se i borimo. Zbog države, zbog naroda moramo pobijediti“, poručio je Mušanović sa večerašnjeg centralnog skupa u Kiseljaku

Kulturno-zabavni program uveličali su Abdulsamed Šljivar, Vokalni ansambl „Srma“, KUD „Izvor 08“ Kiseljak.

Centralni predizborni skup SDA u ponedjeljak, 01.oktobra biće održan na Trgu Ibrahim-bega Malkoča u Donjem Vakufu, dok će u susjednom Bugojnu centralni skup biti održan u četvrtak 04.oktobra.