Vijesti / Novosti

Izetbegović se sastao sa mladim političarima iz devet parlamentarnih stranaka

Objavljeno: 11.05.2022. u 16:04

Predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović primio je danas mlade predstavnike devet parlamentarnih političkih stranaka iz Bosne i Hercegovine, okupljenih u asocijaciju „Grupa 9“.

Predstavnici „Grupe 9“ su predstavili svoje aktivnosti koje su rezultirale izradom strateškog dokumenta „Mladi u fokusu: Preporuke za unapređenje položaja i statusa mladih u Bosni i Hercegovini sa fokusom na oblast zapošljavanja i samozapošljavanja“.

Na sastanku je razgovarano o ključnim oblastima u kojima je potrebno provesti reforme s ciljem unapređenja standarda i kvaliteta života mladih u Bosni i Hercegovini, te o konkretnim mjerama kojim bi se taj cilj trebao postići.

Posebna pažnja je posvećena oblasti obrazovanja, unapređenja poduzetničkih kompetencija mladih i podršci uspostavljanju i razvoju održivih start-up projekata.
Predsjednik Izetbegović je istaknuo punu podršku SDA svim aktivnostima koje se odnose na unapređenje životnog standarda svih građana Bosne i Hercegovine, a naročito mlade populacije.

„Grupu 9“ čine mladi političari iz SDA, Demokratske fronte, SDP-a, Naše stranke, Nezavisnog bloka, HDZ-a BiH, HDZ-a 1990, SDS-a i PDP-a, a formirana je uz podršku Nacionalnog demokratskog instituta.