Vijesti / Novosti

Izetbegović na prijemu novih mladih članova u SDA: Nemojte da budete pasivni, vi ćete braniti BiH

Večeras je u Sarajevu održan skup "Nove snage Novog Grada" u organizaciji Asocijacije mladih Stranke demokratske akcije (SDA) Novi Grad, na kojem je pristupnicu toj stranci potpisalo više od 200 mladih sa područja te općine.

Objavljeno: 17.03.2022. u 20:51

Specijalni gost skupa bio je predsjednik SDA Bakir Izetbegović, koji je novim članovima stranke zaželio dobrodošlicu, uz poruku da su upravo oni budućnost stranke, ali i države BiH.

- Sve ono što mi branimo, mogu braniti mladi ljudi, koji su spremni i rizikovati. Bez vas i ovo što slijedi se neće moći odbraniti – poručio je Izetbegović.

Predsjednik SDA je istaknuo da je politika kompleksan posao koji zahtijeva mnogo znanja i vještina. Podsjetio je da su i SDA osnivali mladi ljudi, koji su u tom periodu, kada je stranka osnivana, imali nešto više od 30 godina.

- Nemojte se ustručavati šta će neko pomisliti ako kažete riječ viška ili manjka. Nemojte dopustiti da budete pasivni. Morate govoriti. Riječ je naše oružje – kazao je Izetbegović prisutnima.

Mladi, dodao je, moraju znati svoj cilj i istrajati u ostvarivanju tih ciljeva. Govoreći o ulozi SDA u očuvanju i izgradnji BiH, Izetbegović je podsjetio na reformske procese koje je ta stranka predvodila u proteklim godinama.

- Mi svaki problem na kraju riješimo. Riješit ćemo i ove sa kojima se sada suočavamo – izjavio je Izetbegović.

Predsjednik SDA se osvrnuo i na aktuelnu agresiju Ruske Federacije na Ukrajinu, kazavši da dešavanja u Ukrajini mogu imati posljedice i na cijelu Evropu. U tom kontekstu je naglasio važnost inteziviranja integracijskih procesa u kojima BiH učestvuje.

- Deblokada Federacije, ovlasti Doma naroda FBiH isključivo oko vitalnih nacionalnih interesa. To su naši zahtjevi od kojih nećemo odustati – poručio je Izetbegović govoreći o aktuelnim pregovorima o izmjenama Ustava i izbornog zakonodavstva.

FENA