Bakir Izetbegović, predsjednik Stranke demokratske akcije i gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka susreli su se danas u Sarajevu na radnom sastanku kako bi razgovarali o nastavku realizacije razvojnih projekata te izradi Master plana za glavni grad Bosne i Hercegovine.

Izetbegović i Skaka su istakli kako se formiranjem nove parlamentarne većine u Kantonu Sarajevo te skorom imenovanju nove Vlade Kantona Sarajevo otvara veliki prostor i šansa za snažniji ekonomski, infrastrukturni te svaki drugi napredak. Koordinirano i uravnoteženo djelovanje lokalnih i kantonalnih vlasti, što je u posljednjih godinu dana, kako je istaknuto bilo narušeno, značajno će doprinijeti snažnijem i intenzivnijem razvoju i investicijama.

Gradonačelnik Skaka je pružio punu podršku predsjedniku Izetbegoviću te naglasio kako će formiranje efikasnih parlamentarnih većina, posebno u Kantonu Sarajevu, pokrenuti ekonomski razvoj i omogućiti bržu realizaciju projekata u interesu svih građana Sarajeva i BiH.

Gradonačelnik Sarajeva je informirao predsjednika Izetbegovića o vrlo važnom međunarodnom priznanju te o susretima koje je imao u Kneževini Monako.

Grad Sarajevo i gradonačelnik Skaka dobitnici su nagrade za uspješnu organizaciju Evropskog olimpijskog festivala za mlade EYOF i doprinos promociji mira kroz sport. Nagradu je dodijelila ugledna međunarodna organizaciju koja djeluje pod visokim pokroviteljstvom princa Alberta II.