"Pobijedili smo sami sebe i tamo gdje je najteže... Navikli smo da se širom entiteta RS u bošnjačkim sredinama kupuju glasovi za tzv. ‘srpske stranke’, a da su ti koji se prodaju ujedno i najglasniji kritičari SDA... Ali ovo što u Srebrenici radi SDP je nažalost bilo uz aminovanje vrha stranke. Možda ovo na kraju pokaže svu raskoš borbe protiv nacionalizma, kako je predstavljaju moderni ljevičari", napisao je Ramić na Facebooku.

Podsjećamo, Državna agencija za istrage i zaštitu od jutros pretresa više lokacija na području Srebrenice i Tuzle zbog sumnje na izborne prevare u kojoj su navodno učestvovale osumnjičene osobe iz Općinskog odbora Socijaldemokratske partije BiH u Srebrenici.

Iz SDP-a su saopćili da organi ove stranke nisu imali nikakve informacije, niti su bili uključeni u ovaj slučaj. Istakli su da će, ukoliko se utvrdi njihova odgovornost, pojedinci biti isključeni iz stranke.

O dešavanjima u Srebrenici danas u 15 sati, za kada je zakazana konferencija za medije, obratit će se i iz inicijative "Moja adresa: Srebrenica".

KLIX