Sastanku su prisustvovali Fadil Novalić, premijer FBiH, i Šemsudin Dedić, ministar poljoprivrede FBiH, a tokom razgovora poseban akcenat stavljen je na ekonomski razvoj grada na Uni.

Fazlić je zahvalio Džaferoviću na posjeti i spremnosti da razgovaraju o razvojnim planovima koji su potrebni Bihaću.

- Nismo pričali o migrantskoj krizi, niti sam ja to istakao kao problem iz razlog što od januara, otkako se država aktivno uključila u rješavanje ovog problema, stvari izgledaju sasvim drukčije. Razgovarali smo o investicijama u Aerodrom Bihać, izgradnji novog objekta Doma zdravlja Bihać i nekim novim infrastrukturnim projektima koje ćemo realizirati u narednom periodu, tu prije svega mislim na saobraćajnice, i nekim drugim projektima za koje su premijer Novalić i predsjednik Džaferović kazali da će Grad Bihać i Unsko-sanski kanton imati podršku Federacije BiH i države - istako je Fazlić.

Džaferović je u izjavi kazao da su u proteklim godinama jedine vijesti iz Bihaća i Unsko-sanskog kantona uglavnom govorile o problemima migrantske krize što, kako je istakao, ne može i neće biti jedini životni sadržaj u ovom dijelu BiH.

- Mi treba da se bavimo onim što se tiče života naših građana, pitanjima ekonomije i razvoja, obrazovanja i zdravstva, a danas je upravo o tome bilo govora na sastanku. Želimo da u narednom periodu ovo budu glavne vijesti koje će dolaziti iz Unsko-sanskog kantona. Da bi to bilo tako, onda se na tom planu moraju poduzimati aktivnosti. Ovo je vrlo perspektivan dio BiH. Resursi ovog kantona su ogromni i treba ih na pravi način iskoristiti. Čuli smo spremnost od federalnog premijera Novalića i ministra Dedića da se pomogne kako bi ti resursi na najbolji mogući način bili stavljeni u funkciju i ja vjerujem da idemo ka tom vremenu - poručio je Džaferović.

Dodao je kako BiH nije htjela migrantsku krizu, ali s obzirom na to da je ona globalno pitanje, i BiH se našla u tom problemu kojeg će, kako je poručio Džaferović, država u budućnosti rješavati.

Član bh. Predsjedništva Šefik Džaferović ranije danas posjetio je Bužim gdje je uz ostalo prisustvovao otvorenju novoizgrađenog Trga Alije Izetbegovića.