Članice Asocijacije žena “Fatma” u posjeti Mostaru

Članice Asocijacije žena “Fatma”, njih 241., boravile su u Mostaru gdje ih je ugostila ministrica obazovanja i nauke FBiH Elvira Dilberović.

Predsjednica asocijacije Kenela Zuko rekla je kako asocijacija već 25 godina kontinuirano provodi aktivnosti edukacija, stipendiranja, orgaizovanja tribina i uvezivanja žena putem mostova prijateljstva.

“Današnjom posjetom Mostaru htjele smo da damo na značaju tribini koja se održava večeras u Narodnom pozorištu (NP) Mostar na temu ‘Uspješna žena'”. Svaka od nas može da da dozu uspešnosti jedna drugoj i želim da se zahvalim federalnoj ministrici obrazovanja što nas je ugostila u Mostaru” rekla je Zuko.

Minitrica orbazovanja i nauke FBiH Elvira Dilberović rekla je kako je čast i zadovoljstvo što je u, i danas vrućem Mostaru, primila ovoiliki broj žena iz najsnažnije asocijacije žena u BiH, asocijacije Fatma.

“Prelijepo je vidjeti da je ovoliko žena došlo u Mostar i da mogu povezati Ministarstvo sa njihovim radom. Priznat ćemo da ovoliki broj žena u Mostaru zaista jeste snaga BiH. Želim istaći da je svaka od ovih žena uspješna i sve zajedno činimo uspjeh BiH” rekla je ministraica Dilberović dodajući kako će večeras u 19:00 sati dati podršu gošćama na tribini u NP Mostar.

Javna tribina pod nazivom Uspješne žene u SDA u organizaciji Asocijacije žena Stranke demokratske akcije (SDA) Hercegovačko – neretvanskog kantona (HNK), održat će se večeras u 19:00 sati u NP Mostar.

Počasne gošće na tribini su prof. dr Sebija Izetbegović i Počasna konzulica BiH u Australiji ?emila Gabriel.