Tom prilikom je, govoreći o planovima koji se odnose na Bosansko-podrinjski kanton i grad Goražde, naglasio značaj nove saobraćajnice i tunela Hranjen koji će omogućiti brži protok ljudi i roba između Sarajeva i Goražda.

- To je ogromna šansa. Sarajevo nema ovakvu ljepotu kakvu ima Goražde i to je šansa. Mislim da će to naglo dići standard u Goraždu – izjavio je Izetbegović.

To će doprinijeti jedinstvu građana, a u ovom trenutku, poručio je Izetbegović, to jedinstvo treba ostvariti kroz vertikalu.

- SDA član Predsjedništva BiH, SDA predstavnici u Vijeću ministara, SDA premijer i ministri u Federalnoj vladi, SDA premijerka u Goraždu i SDA na lokalnim nivou – kazao je predsjednik SDA.

U tom je kontekstu iskazao podršku kandidaturi Mirsada Žuge za gradonačelnika Goražda, a spomenuta vertikala je, pojašnjava, alat kojim se može ubrzati BiH.

Izetbegović je tokom današnje posjete položio cvijeće i proučio fatihu na spomeniku "Poginuloj djeci Goražda", te se susreo sa dobitnicima odlikovanja Zlatni ljiljan i Zlatna policijska značka iz Goražda.

FAKTOR