- Žalosti nas činjenica da su neki politički subjekti, koji sebe vole nazvati probosanskim, 25 godina nakon genocida, zadokumentiranih, dokazanih i svijetu prezentiranih činjenica o masovnim zločinima i etničkom čišćenju nesrpskog stanovništva, spremni u miru, na ovako podmukao način i za sitnu korist izdati Srebrenicu i svoju domovinu - navode iz Asocijacije mladih SDA.

Posebno ih, kažu, zabrinjava činjenica da to rade oni koji su prije više od deset godina izašli iz Stranke demokratske akcije i osnovali novu stranku (Stranka demokratske aktivnosti A-SDA) "navodno sijedeći idejne principe i politiku rahmetli predsjednika Alije Izetbegovića".

- Kada je neko spreman da trguje Srebrenicom, možemo li zamisliti na kakvu trgovinu je spreman s državom Bosnom i Hercegovinom? Za ovakve postupke razumijevanja i opravdanja nema - smatraju.

Pozivali su stoga sve stvarne probosanske političke subjekte da u punom kapacitetu podrže probosansku listu "Moja adresa Srebrenica" i kandidata za načelnika te općine Aliju Tabakovića.