Vijesti / Novosti

Žene SDA: Tribina "Uloga žene u političkom životu"

Predsjednica organizacije Žene SDA BiH  i zastupnica u Parlamentu FBiH, doc. dr.  Kenela Zuko, 03.11. 2020. godine , uz poštivanje svih epidemioloških mjera, bila je u radnoj posjeti BPK Goražde

Objavljeno: 04.11.2020. u 13:26

Ovom prilikom predsjednica Zuko, susrela se sa premijerkom BPK Aidom Obućom, predsjednikom KO SDA BPK Mirsadom Žugom, te povjerenicom KO Žene SDA BPK Almom Delizaimović. Sastanku su između ostalih prisustvovali  i predsjednici OO SDA Goražde, Foča (FBiH) i Pale (FBiH), Adis Halilović, Mensud Borović i Almin Ćutuk. U vrlo ugodnoj atmosferi, na konstruktivnom sastanku razgovarano je o predstojećim izborima i aktivnostima koje se trenutno realizuju.

Nakon sastanka predsjednica Zuko, položila je cvijeće i odala počast poginuloj djeci  opkoljenog Goražda,  u periodu 1992 g. - 1995 g., a potom sa članicama organizacije Žene SDA BPK,  posjetile su dvije porodice  nastanjene u Goraždu i  razgovarale o problemima, sa kojima se ove porodice susreću.

Kao centralna aktivnost u Maloj sali Centra za kulturu u Goraždu, održana je tribina na temu  "Uloga žene u političkom životu". Premijerka  BPK Aida Obuća i zastupnica u Skupštini BPK Alma Delizaimović, kao predavačice na ovu temu, prenijele su svoja iskustva, kao žene koje  su  aktivne u politici i koje su uspjele izgraditi svoje karijere,  a koje su  prije svega majke i supruge, koje njeguju kulturu i tradiciju.

Na tribini se kao gost prisutnima obratila i predsjednica organizacije Žene SDA BiH doc.dr. Kenela Zuko, dajući podršku ženama koje su na listama za lokalne izbore,  poručivši im da samo trudom, radom, zalaganjem i čestitošću mogu ostvariti zadane ciljeve.