Dovoljno je ukazati na dva ili tri svježa primjera njihove antibošnjačke politike i pokušaja da, ne birajući načine i sredstva, obezvrijede višedecenijsku borbu SDA za prava Bošnjaka.

Javnost je potrebno podsjetiti da je upravo ASDA trgovala s biračkim mjestima u Srebrenici direktno sa SNSD-om dajući podršku negatorima genocida i njihovom kandidatu Mladenu Grujičiću za načelnika općine. Nadalje, tokom suđenja Sakibu Mahmuljinu, ni manje ni više kao svjedok se pojavio Fadil Hasanagić, odani kadar ASDA, a kojeg su SNSD-ovi mediji rado hvalili u svojim programskim šemama.

O kakvoj se licemjernoj politici radi govore i nedavni  izbori u Mostaru u kojem je ASDA odlučila samostalno nastupiti na izborima pomažući na takav način HDZ, odbivši poziv probosankih stranaka za zajedničko učešće na izborima. Nažalost, ASDA je postala stranka koja svojim potezima nastoji svoje glasačko tijelo ojačati kod pristalica autonomije.

Vjerujem da će građani BiH, a posebno USK, prepoznati loše i zlonamjerne poruke koje predstavnici ASDA koriste u svom radu, a na štetu Bošnjaka i posebno nas Krajišnika, ističe se u saopćenju za javnost SDA USK koje potpisuje predsjednik Mirsad Vojić.

Vijesti.ba