Zastupnici u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Dženana Hodžić i Elmedin Voloder te predsjednik Grupacije poslodavaca Tuzlanskog kantona Ramiz Karić, bivši članovi Nezavisnog bloka, pristupili su danas Stranci demokratske akcije (SDA).  

Hodžić je istakla da je njen izbor SDA, jer tu pronalazi, kako je rekla, stabilan program rada, ali i kapacitet koji to može da podrži i realizira.

Naglasila je da je u proteklih godinu i po dana, od kada obnaša funkciji zastupnice u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH, imala priliku da sarađuje sa SDA te davati svoje sugestije i primjedbe.

- Današnje pristupanje SDA je samo formalnost gdje samo potvrđujem da podržavam koncept i program SDA i prepoznajem njihov kapacitet kao stranku s najbrojnijim članstvom - istakla je Hodžić.

Šef Kluba zastupnika SDA u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH Osman Ćatić istakao je da je to samo verifikacija njihovog rada i doprinosa.

- Nama je drago da nam se pridružuju mladi i obrazovani ljudi koji su prepoznati u svojim lokalnim zajednicama. Njihovo znanje i iskustva će nas obogatiti - istakao je Ćatić.

Njihovim ulaskom u SDA, zaključio je, Klub SDA u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH će imati 30 zastupnika.

FENA