Sinoć je u Sapni održan centralni predizborni skup SDA na kojem se u ime domaćina obratio i pozdravio prisutne članove i simpatizere SDA predsjednik OO SDA Sapna Fadil Poljaković. Prisutnima su se također obratili i Avdo Subašić, ratni komandant i Zlatni ljiljan, i Hrustan Noćić , član Kantonalnog izbornog štaba SDA TK.

Pred oko pet stotina građana Sapne govorili su i Safet Softić, potpredsjednik SDA BiH i nosilac liste za Parlamentarnu skupštinu BiH, te Bego Gutić, predsjednik KIŠ i nosilac liste SDA za Skupštinu TK.

Prisutne su pozdravili i kandidati SDA Sapna na predstojećim Općim izborima: Asmir Husejnović, kandidat SDA za Skupštinu TK redni broj 20. , Medina Hamidović, kandidat SDA za Parlament FBiH redni broj 2. i Salim Husejnović, kandidat SDA za Parlament FBiH na rednom broju 8.

Članovima i simpatizerima SDA je poručeno da daju svoj glas SDA i njenom kandidatu za bošnjačkog člana predsjedništva Šefiku Džaferoviću kao i novim mladim i perspektivnim snagama naroda, ali i onim nešto starijim čija je prednost iskustvo i postignuti uspjeh na pozicijama koje su do sada obavljali.

Na skupu je istaknuto da Sapna i građani Sapne jasno, nedvojbeno i uzdignute glave ostaju uz SDA i ideju rahmetli predsjednika Alije Izetbegovića, odnosno uz državu BiH.