Događaju je prisustvovalo više od dvije hiljade članova i simpatizera SDA, te brojni građani ovog Velike Kladuše.

Stranka demokratske akcije (SDA) održala je sinoć na Starom gradu u Velikoj Kladuši prvi centralni predizborni skup na kojem su prezentovani kandidati ove stranke za sve nivoe vlasti. Događaju je prisustvovalo više od dvije hiljade članova i simpatizera SDA, te brojni građani ovog grada.

U ime domaćina prisutnima se obratio predsjednik OO SDA Velika Kladuša i kandidat za Skupštinu USK Asmir Ćufurović koji je istakao opasnost teze o zapostavljenosti Krajine.

– Nas u Kladuši ova priča podsjeća na vremena iz 90-ih godina kada je na istoj priči pokušana secesija i odvajanje ovog dijela od BiH. Nemojmo dozvoliti da nas na takav perfidan način dijele na Krajišnike i Sarajlije, jer naš cilj je nedjeljiva BiH i Bošnajci kao jedinstven narod – rekao je Ćufurović.

– Ja mislim da ne moram govoriti zašto će naša kampanja biti pobjednička – kazao je nosilac liste SDA za Skupštinu USK Almin Handanagić.

– Narod Bosne i Hercegovine se na sopstvenoj koži uvjerio da kad SDA nije na vlasti, onda je Bosna i Hercegovina slabija – poručio je, te dodao da je jaka SDA danas, u trenutku rastuće bahatosti Dodika i Čovića, potrebna više nego ikad.

Nosilac liste za Parlament Federacije BiH Asim Kamber je naglasio da mu je posebno drago što su svi govornici na skupu govorili o državi a ne o izborima ili kandidatima, jer je to, po njemu, dokaz iznimne zrelosti SDA koja ovu stranku razlikuje od brojnih novonastalih stranaka i koalicija „jednokratne upotrebe“. Njima je, prema Kamberu, bitna jedino vlast i lični interes.

Šemsudin Dedić, nosilac liste za Parlament BiH, sumirao je rad izabranih zvaničnika SDA u organima vlasti.

– Mi nikad nismo projekte gledali kroz prizmu stranačke pripadnosti. Podjednako smo se borili za svaku općinu na kantonu. Toga ne mogu reći o pojedinim načelnicima koji ne ulažu u mjesne zajednice u kojima nemaju podrške – kazao je Dedić.

On se osvrnuo i na brojne opasnosti koje proizlaze iz podjela u bošnjačkom korpusu, saopćeno je iz SDA USK.

– S više od 130 stranaka u Federaciji mi smo rekorderi u Evropi. No, građani su shvatili prevaru. Shvatili su da se im ne nude nikakva „nova lica“ već ljude koji su zbog ličnih interesa više puta mijenjali stranačke boje i sad se lažno predstavljaju kao nosioci promjena – rekao je.

Takvim ljudima, uvjeren je Dedić, građani neće dati svoj glas. Oni će se 7. oktobra još jednom opredjeliti za iskusne, odgovorne i savjesne kadrove SDA, na čelu sa članom Predsjedništva BiH, Šefikom Džaferovićem.