Klub zastupnika SDA u Skupštini HNK-a najoštrije osuđuje divljanje organizovane grupe i napad na privatnu imovinu i građane koji se dogodio u naselju Donja Mahala (Grad Mostar) u noći 24.04.2021.godine, u vremenu trajanja „policijskog časa“.

Ovo nije prvi put da se provodi teror nad građanima u Mostaru koji se dovodi u vezu sa navijačkom grupom „Ultras“. Očekujemo konkretne mjere i sankcije protiv ove organizovane skupine napadača, koje ni zabrana kretanja za vrijeme policijskog sata nije spriječila u vandalskom ponašanju ugrožavanja ljudskih života, izazivanju opće opasnosti i napadu na privatnu i javnu imovinu.
Zbog niza evidentnih propusta u zadnje vrijeme u radu MUP-a HNK, a posebno što se ovakve aktivnosti navijačke grupe stalno ponavljaju, tražimo ostavku Ministra Slađana Bevande.

Tražimo od Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona da utvrdi propuste u radu Policijske uprave Mostar, čiji policijski službenici nisu smjeli dozvliti kretanje ovakve organizovane grupe u vremenu u kojem je po naredbama zabrenjeno kretanje.

Također, pozivamo Tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona da se uključi u procesuiranje ove organizovane kriminalne grupe.


Zastupnici Kluba SDA u Skupštini HNK