Vijesti / Novosti

Radne posjete i obilasci organizacija Asocijacije mladih SDA

Objavljeno: 29.07.2020. u 12:29

Rukovodstvo Asocijacije mladih SDA BiH je, u toku proteklog vikenda, bilo u posjeti nekoliko regionalnih i kantonalnih organizacija u toku kojih je najviše govora bilo o položaju i perspektivama mladih u ovim dijelovima BiH, predstojećim lokalnim izborima kao i o položaju povratnika u entitetu RS.

Nakon posjete Regionalnom odboru Asocijacije mladih SDA Sjeverna Bosna i Općinskom odboru Asocijacije mladih SDA Doboj, održan je produktivan sastanak sa predstavnicima Kantonalnog odbora Asocijacije mladih SDA Posavskog kantona i SDA Orašje, dok je drugog dana radne posjete održan koristan radno-konsultativni sastanak sa predstavnicima Asocijacije mladih SDA Brčko Distrikta BiH gdje je položeno cvijeće na šehidskom spomen obilježju. Sastanak je održan i sa Kantonalnim odborom AM SDA Tuzlanskog kantona.

U sklopu posjete rukovodstvo Asocijacije mladih SDA BiH posjetilo je i Bosanski Šamac, gdje su obišli rodnu kuću prvog predsjednika Republike Bosne i Hercegovine, Alije Izetbegovića, kao i mezar drugog predsjednika SDA rahmetli Sulejmana Tihića, na kojem su položili cvijeće i odali počast.