Prof. dr. Sebija Izetbegović danas je s kandidatima SDA – Stranka demokratske akcije posjetila Udruženje porodica djece i osoba sa poteškoćama „Dajte nam šansu“ gdje su saslušali probleme sa kojima se susreću roditelji djece.

Prof. dr. Izetbegović kazala je da kao ljekar poznaje problematiku djece i osoba sa poteškoćama, te da će se kao poslanica u Parlamentu FBiH zalagati za poboljšanje njihovog statusa i veće razumijevanje nadležnih organa, ali i građana.

„Naša je obaveza pomoći svima koji su u stanju potrebe, a naročito djeci i osobama sa potreškoćama. Svakodnevnica roditelja i porodica ove djece je teška, oni ne smiju znati za umor, opuštanje i izlaske. Njihovi dani svedeni su na stalnu brigu o bolesnoj djeci, koja trebaju pomoć na svakom koraku. Generalno društvo treba voditi veću brigu i imati više susjećanja za porodice koja imaju djecu s poteškoćama u razvoju. Uvođenje sistema reda, rada i discipline u sve segmente društva, ozbiljne i duboke reforme omogućile bi da im život bude mnogo lakši i ljepši nego je trenutno“, kazala je prof. dr. Izetbegović.