Odluka Suda Bosne i Hercegovine da produži mjere pritvora bivšem direktoru OSA-e BiH Osmanu Mehmedagiću potvrđuje da bosanskohercegovačko pravosuđe radi po nalozima politike, a ne na osnovu zakona i dokaza.
 
Pravosuđe koje kontinuirano zatvara oči na rušenje ustavnopravnog poretka Bosne i Hercegovine i kukavički se povlači pred negatorima genocida i kršiteljima zakona, iživljava se nad patriotama koji su branili državu Bosnu i Hercegovinu od agresije, gradili njene institucije i štitili ih u postratnom periodu.
 
Dok se po drugi put određuje pritvor Mehmedagiću kako bi se opravdalo hapšenje izvršeno bez valjanih dokaza, isto to pravosuđe omogućava bijeg optuženim i osuđenim ratnim zločincima, odbija procesuirati funkcionere koji ruše Ustav, ne poštuju odluke Ustavnog suda BiH, krše zakone i pri tome prijete onima koji brane državu politički montiranim procesima.
 
Da je ovakvo pravosuđe samo batina u rukama secesionističkih politika dokazuje i prijetnja predsjednika Narodne skupštine RS-a Nenada Stevandića da će Ramiz Salkić „završiti kao Mehmedagić i Debevec“.
 
Potpuno je jasno da je Mehmedagić kao direktor OSA-e godinama bio trn u oku sljedbenika politike UZP-a, što i sami potvrđuju svojim izjavama, te da je novi proces koji je pokrenut protiv njega samo nastavak obračuna sa bosanskohercegovačkim patriotama koji su dokazali sposobnost i spremnost da brane Bosnu i Hercegovinu.

 

Bh. pravosuđe mora biti reformisano i ne smije biti u službi bilo kojih politika ili pojedinaca, što je danas očigledno slučaj.