Tribina  u Bosanskom Novom, započela je himnom BiH, himnom SDA i  učenjem fatihe prvom predsjedniku, rahmetli Aliji Izetbegoviću. Dalje je uslijedilo obraćanje predsjednice RO Selme Iriškić, predsjednice općinske organizacije Bosanski Novi Emire Adilović, kao i predsjednika RO  SDA Nedžada Bešića. Oni su iskazali riječi dobrodošlice i  zadovoljstvo ovim druženjem, te se potrudili za lijep ambijent i organizaciju samog susreta, kao i tribine na kojoj je predsjednica organizacije Žene SDA,  govorila o ulozi žene u političkom životu.

 Predsjednica Kenela Zuko je prezentovala i dosadašnje aktivnosti organizacije Žene SDA, kao što je projekat sjećanja na Srebrenicu, gdje je učešće uzelo 40 općinskih organizacija. Također, podrška Sandžaku, kroz dvodnevnu posjetu predsjednice sa potpredsjednicama, te novčana pomoć organizacije Žene SDA, Sandžaku, tribina u Mostaru i druge aktivnosti.

Prisutnima su se obratile i potpredsjednica Senada Kapić, koordinatorica za ovu regiju i Amina Kavazović potpredsjednica ispred RS-a.

Dr. Zuko pozvala je žene da uvijek budu aktivne, da svakodnevno rade na sebi, ali i za dobrobit zajednice. Žena treba da cijeni sebe, kao kćerku, suprugu i majku kazala je dr. Zuko, te se još jednom zahvalila na organizaciji ovog susreta.

Nakon tribine Predsjednica je sa delegacijom obišla socijalno ugrožene porodice, čiji su članovi osobe sa posebnim potrebama, u Bosanskom Novom i Prijedoru, gdje su uručeni prigodni paketi.

Predsjednica je najavila dalje posjete po cijeloj Bosni i Hercegovini, saradnju na raznim poljima kroz razne aktivnosti.