Vijesti / Novosti

Održana tribina SDA u Zenici

Objavljeno: 05.11.2021. u 19:12

Kantonalni odbor SDA Zeničko-dobojskog kantona i Gradski odbor SDA Zenica, na čelu s predsjednicima Miralemom Galijaševićem i Nezirom Pivićem, bili su domaćini javne tribine o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini.

Gosti tribine bili su potpredsjednik SDA Šerif Špago, ministar u Vladi FBiH Amir Zukić i član Predsjedništva SDA Admir Mulaosmanović.

Govornici su ukazali na činjenicu da se Bosna i Hercegovina nalazi u najtežoj političkoj krizi nakon agresije, te da nadležne državne institucije moraju reagovati i sankcionisati odgovorne za narušavanje ustavnopravnog poretka i ugrožavanje mira i stabilnosti u državi.

Naglašena je potreba stvaranja jedinstvenog probosanskog bloka koji će se oduprijeti secesionističkim nasrtajima na suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine, te da interesi pojedinaca i stranaka ne smiju biti ispred interesa države.

Istaknuto je da je SDA predvodnica političkih i društvenih procesa u Zeničko-dobojskom kantonu, te da uspješno vodi ovaj kanton na putu razvoja, prevladavajući posljedice pandemije korona virusa.