U Centrali Stranke demokratske akcije, u petak, 29.10.2021. godine, održana je sedma redovna sjednica Predsjedništva Asocijacije mladih SDA,  na kojoj su, između ostalog, usvojeni i sljedeći zaključci:

AM SDA pomno prati politička dešavanja u zemlji, pružajući punu podršku predstavnicima institucija BiH, predsjedniku i rukovodstvu stranke na istrajavanju u pronalasku kompromisnih rješenja prihvatljivih svima, u korist države Bosne i Hercegovine, a država Bosna i Hercegovina je “crvena linija” za sve istinske patriote.

AM SDA ponosno ističe integrativno i kohezivno djelovanje SDA u pogledu uključivanja opozicionih stranaka, s ciljem postizanja usaglašenog i jedinstvenog stava probosanskih stranaka, kako bi se brže i efikasnije prevazišla politička kriza.

Mladi aktivisti SDA, ali i svi drugi dobronamjerni građani mogu biti ohrabreni političkom borbom SDA, koja ne prihvata ničije tutorstvo, i koja u stavovima EU i SAD-a želi prepoznati podršku suverenitetu i teritorijalnom integritetu BiH.

AM SDA poziva sve koji čine politički podmladak probosanskih snaga da svojom energijom potiču ujedinjeni front bosanskohercegovačkihh patriota, dajući doprinos njihovom ukrupnjavanju i osnaživanju. Naši državotvorni ciljevi su jednaki i nadilaze sve partikularne, uskostranačke interese. Svjesni da dovoljno jedinstven bosanskohercegovački patriotski blok čini nebitnom silu koja nasrće na našu domovinu, snažno pozdravljamo svaki takav istup.

AM SDA pozdravlja diplomatske napore probosanskih snaga da kroz grupacije stranaka, na čelu sa EPP u Evropskom parlamentu, kao i u Kongresu SAD-a brane interese Bosne i Hercegovine.

Priželjkujemo glas srpskog naroda u Bosni i Hercegovini koji ne želi učestvovati u produbljivanju etničkih podjela, koje dalje pogoduju destabilizaciji i neizvjesnosti. Želimo pravednu i prosperitetnu državu u kojoj niko ni nad kim neće dominirati, i gdje će razvojne i ekonomske teme potisnuti podjele i konflikte.

U skladu s navedenim, AM SDA poziva sve mlade, a pogotovo članove probosanskih političkih stranaka da po strani ostave svoje međusobne razlike i politički rivalitet, država Bosna i Hercegovina treba da bude prioritet!