Novi saziv rukovodstva AM SDA BiH održao je konstituirajuću sjednicu. Sjednicu je sazvao predsjednik Povjereništva AM SDA BiH Haris Šabanović. Ovo je prva sjednica novog rukovodstva najbrojnijeg i najorganiziranijeg političkog podmlatka u Bosni i Hercegovini. 

Nakon uvodnog izlaganja predsjednika Šabanovića na temu aktuelne političke situacije u Bosni i Hercegovini, članovi Povjereništva su prezentirali političku situaciju u kantonima i regijama iz kojih dolaze. Posebno se razgovaralo o povratničkim mjestima i problemima sa kojima se susreću povratnici u bosanskohercegovačkom entitetu RS. 

Asocijacija mladih SDA BiH pozdravlja odluku probosanskih političkih sanaga u Srebrenici da podrže zajedničkog kandidata za načelnika g. Aliju Tabakovića. Pozivamo sve građane i patriote da podrže napore kampanje čiji je cilj da Srebrenica ponovno dobije načelnika koji ne negira genocid i koji će poštovati žrtve bez obzira na narod kome pripadaju. Vjerujemo da će takav izbor donijeti prosperitet svim građanima Srebrenice. 

Također, usvojen je plan rada AM SDA BiH za 2020. godinu. 

Imenovan je i sekretarijat Povjereništva AM SDA BiH. Za sekretara je imenovan Malik Spahić, dok je za izvršnog sekretara imenovan Esmir Haznadar.