Ovog utorka u prepunoj kino sali Doma kulture Novi Travnik održan je centralni predizborni skup Općinske organizacije SDA Novi Travnik.

Na centralnom predizbornom skupu predstavljeni su kandidati za sve nivoe vlasti sa područja SBK na predstojećim Općim izborima 2018. godine.

Kandidati su prisutnima predstavili sebe i svoj angažman u stranci, kao i svoje planove nakon izbora.

Između ostalih, prisutnima se obratio i načelnik Općine Novi Travnik, Refik Lendo, koji je u svom govoru, između ostalog, govorio o dobrim odnosima sa Šefikom Džaferovićem, kandidatom ove stranke za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, i o dobrim odnosima sa drugim državama u okruženju i svijetu.

Selver Zukić, predsjednik Općinske organizacije SDA Novi Travnik, osvrnuo se na dosadašnji rad ove stranke u Novom Travniku, te zatražio punu podršku na predstojećim Općim izborima.

Tahir Lendo, aktuelni premijer SBK i nosilac liste za Skupštinu SBK, u svom obraćanju je izrazio optimizam što se tiće predstojećih izbora.

Dr. Melika Mahmutbegović, aktuelna Potpredsjednica FBiH i nositeljica liste za Parlament Federacije, u svom obraćanju istakla je važnost ove stranke za bošnjački narod.

Eldin Delić, kandidat za zastupnički dom Parlamenta FBiH, naglasio je važnost predstojećih Općih izbora.

Nedžada Tolja, kandidatkinja za Skupštinu SBK, između ostalog, istakla je važnost čuvanja identita bošnjačkog naroda.

Kandidatkinja za Skupštinu SBK, Aida Otuzbir, između ostalog, pozvala je građane Novog Travnika da izađu na izbore.

Emir Ašičić, kandidat za Skupštinu SBK, u obraćanju je istakao kako je SDA u prošlosti vodila sve bitnije procese.