Sinoć su u Mjesnoj zajednici Pionirska dolina ispunjenoj do posljednjeg mjesta Općinski odbor SDA Centar i Mjesni odbori Pionirska dolina i MO Nahorevo organizovali javnu tribinu za sve građane ovog mjesnog područja, povodom Općih izbora 2018. Na javnoj tribini predsjednik Općinskog izbornog štaba SDA Centar i potpredsjednik Općinskog odbora SDA Centar Senad Alić, predstavio je SDA kandidate na listama za Skupštinu KS, Parlament FBiH i Parlament BiH sa područja Općine Centar. Načelnik općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić u svom govoru predstavio je dosadašnji rad na ovom, kako je istakao, za njega veoma važnom mjesnom području, te pozvao sve građane da podrže SDA kandidate na listama, kako bi uspostavili kontinuitet razvoja kako u općini,  tako i u kantonima, federaciji i državi.Za mene mjesna zajednica Pionirska dolina-Nahorevo, uključujući Nahorevska brda, ima veoma značajnu ulogu i upravo njima nastojim posvetiti veliku pažnju kroz projekte koje sam obećao uraditi, jer smatram da je od ključnog značaja investirati u rubne MZ. Od trenutka kada sam preuzeo funkciju načelnika Općine Centar obećao sam da ću uraditi 118 projekata u ovoj lokalnoj zajednici, a večeras sa ponosom ističem da je svjetlo dana ugledao 78 projekat, a od čega je desetak projekata realizovanu u ovoj mjesnom području. Kapitalni projekat ovog lokaliteta jeste vodosnabdijevanje naselja Nahorevo, nahorevskih brda, Poljina i Selja, koja godinama nisu imala čistu i pitku vodu. U narednom periodu najavljujem dovod vode u Radavi, Alapama i 18 kuća na Gornjim Poljinama. Razdvajanje MZ Pionirska dolina i Nahorevo, kružni tok u Jagomiru, rekonstrukcija mosta Pionirska dolina kao i rekonstrukcija nahorevske ulice, samo su neki od projekata koje sam uz pomoć svog profesionalnog tima, općinske administracije realizovao na ovom lokalitetu.”, istaknuo je u svom obraćanju općinski načelnik, te dodao kako će građani u  narednom periodu dobiti multinacionalnu američku školu, novu ambulantu, asfaltirane ceste sve do zaštićene zone Skakavac, te izgradnju potpuno novog hotela za penzionere u vlasništvu Općine Centar.

Domaćin i organizator javne tribine, predsjednik Mjesnog odbora Pionirska dolina, Mehmed Muharemović poželio je dobrodošlicu svim prisutnim na večerašnjem skupu, te uputio srdačne pozdrave u ime kandidata koji su večeras opravdano odsutni.

“Zbog mnogobrojnih skupova u organizaciji Stranke demokratske akcije, želim da vam prenesem srdačne pozdrave i mahsuz selam u ime svih SDA kandidata koji su delegirani na listama za sve nivoe vlasti na predostojećim općim izborima” , istaknuo je u svom obraćanju Muharemović i naveo kako je SDA velika politička organizacija, koja ima svoje članove, simpatizere u svim krajevima Bosne i Hercegovine, a čiji glasovi će biti odlučujući 7. oktobra 2018. godine.

Na kraju javne tribine načelnik dr. Nedžad Ajnadžić uručio je prigodne poklone za najmlađe građane, koji su svojim prisustvom uveličali večerašnji javni skup.