Vijesti / Novosti

Lideri stranaka obišli staru jezgru Mostara i razgovarali s građanima

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović, potpredsjednik Denis Zvizdić, predsjednik SBiH Amer Jerlagić i predsjednik BPS-a Sefer Halilović, nakon susreta s kandidatima Koalicije na predstojećim izborima obišli su staru jezgru Mostara.

Objavljeno: 16.12.2020. u 16:39

Sa vlasnicima dućana su razgovarali o posljedicama koje trpe zbog pandemije korona virusa.

 “Mnoge trgovine u staroj jezgri grada s obje strane Starog  mosta  morale su spustiti roletne na izlozima., zbog  izuzetno rijetkih  posjeta kako domaćih tako i stranih gostiju”, informisali su stranačke čelnike vlasnici koji svoje radnje još drže otvorenim.

Izetbegović, Zvizdić, Jerlagić i Halilović pridružili su se nakratko i kandidatima Koalicije  na info pultu postavljenom u neposrednoj blizini Starog mosta. Lično su se uvjerili kako se provodi predizborna kampanja, te kako članovi Koalicije svoju viziju Mostara i Platformu koja sadrži konkretne prijedloge,  građanima predstavljaju u direktnom kontaktu.

 

I sami su porazgovarali sa Mostarcima koji su uglavnom naglašavali zadovoljstvo što im je  nakon 12 godina vraćeno pravo glasa, te izražavali nadu da će nakon što Mostar dobije zakonodavnu vlast i novog gradonačelnika konačno krenuti naprijed.

 

Vijesti.ba