Klub zastupnika SDA u Federalnom parlamentu osuđuje nove pritiske SDP-a na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu i direktoricu KCUS-a Sebiju Izetbegović.

Upravo iz Vlade KS, koju čini i SDP, traje neprestana kampanja protiv ljekara Kliničkog centra, čime je i kreirana atmosfera koja je dovela do oružanih prijetnji dr. Edi Hasanbegoviću i njegovoj porodici.

Ovakvim prijetnjama i unošenjem straha među doktore, ugrožava se cjelokupan zdravstveni sistem a time i zdravlje hiljada pacijenata. Kako da ljekari normalno objavljaju svoj posao i spašavaju zdravlje i živote građana, ako su im ovakvim napadima svakodnevno ugroženi vlastiti životi?!

Da imaju i zrno morala, ozbiljnosti i osjećaja odgovornosti, iz SDP-a ne bi vršili harangu koja motiviše ovakve nasilne napade na ljekare. Takvo huškanje je vidljivo i u njihovom saopćenju, gdje poslije formalne i blage osude napada, ponovo progovara jezik mržnje i pokušaj da se napad na ljekare i njihove porodice opravda.

Što se tiče rezultata KCUS-a, SDP je posljednji koji to može kritikovati. U vrijeme kada je SDP bio na vlasti, KCUS je bio doveden na ivicu propasti, sa nagomilanim dugovima, korupcijom i potpunom dezorganizacijom.

O radu menadžmenta na čelu sa prof. dr. Sebijom Izetbegović u proteklom mandatu, najbolje govore činjenice i brojke, smanjena dugovanja i povećana efikasnost, te puna podrška nekoliko hiljada zaposlenih na KCUS-u. Izuzetak čini nekoliko pojedinaca koji su zbog svojih ličnih interesa,  privatnih klinika i nespremnosti da se povinuju neophodnoj disciplini napustili Klinički centar.