U izjavi nakon sastanka s premijerom Zeničko-dobojskog kantona Mirzom Ganićem, dodao je da je 2019. bila onakva kako su i obećali.

- Obećali smo 100.000 radnih mjesta u 10 godina, a stvorili 105.000 za šest godina i obećali smo da ćemo Federaciju pretvoriti u veliko gradilište infrastrukturnih objekata i sve će to naglo biti pokrenuto već u martu ili aprilu 2021. - rekao je Izetbegović.

Istakao je da BiH nije izuzetak u odnosu na ostatak svijeta kada su u pitanju izgubljeni životi i radna mjesta zbog pandemije, ali da je prošla nešto bolje od evropskog prosjeka.

- Mi smo za ovih osam mjeseci imali mrtvih koliko su neke druge zemlje imale dnevno i izgubili smo manje od tri posto radnih mjesta, oko 13.000 - tvrdi Izetbegović.

Naglasio je da je ZDK nešto bolje upravljao krizom od većine drugih regija u BiH. Ganić je kazao da su se u tom kantonu borili za svako radno mjesto i za zdravlje svakog čovjeka.

Naveo je da su uložili značajna sredstva za razvoj zdravstvenih ustanova, te su svim poslovnim subjektima kojima je bio zabranjen rad finansirali troškove za plaće radnika i pokrenuli kreditni fond za privredu.

FAKTOR